Kindervredesprijs Nederlandse genomineerden

Fahima en Gabriël maken kans op Kindervredesprijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Twee Nederlandse jongeren zijn genomineerd voor de Internationale Kindervredesprijs 2017. Dat maakte KidsRights vandaag bekend.

In totaal maken 169 jongeren kans op de prijs, die dit jaar voor de dertiende keer wordt uitgereikt aan een jongere die zich inzet voor de rechten van het kind. Voor het eerst zijn er dit jaar ook Nederlandse jongeren genomineerd: Fahima en Gabriël.

Fahima Elmi (16)

Als kind is Fahima door haar moeder meegenomen naar een opvanghuis voor vrouwen. Nu zet Fahima zich in voor kinderen die ook in opvanghuizen wonen, ze wil de leefomstandigheden in dat soort instanties verbeteren. Met succes: mede door haar heeft de Tweede Kamer pas besloten dat kinderen in opvanghuizen onafhankelijk van hun ouders worden behandeld.

Gabriël Gomes Barros (18)

Op jonge leeftijd kwam Gabriël in een weeshuis terecht, waardoor hij met verschillende hulpinstanties te maken kreeg. Nu helpt Gabriël kinderen in soortgelijke situaties, bijvoorbeeld door kinderen in jeugdinstanties zelf te begeleiden. Ook houdt de tiener zich bezig met politiek, hij neemt deel aan congressen van de Raad van Europa en is onderdeel van de kinderraad van een jeugdzorgorganisatie. Zijn grote droom is om ooit Kinderombudsman te worden.

In de krant van volgende week (verschijningsdatum 29 september) vertellen Fahima en Gabriël hun verhaal.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Milieuactiviste Kehkashan (16) wint Kindervredesprijs of Abraham Keita (17) wint Kindervredesprijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren