Feest voor jutters: strand vol Ikea-meubels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Op Terschelling en Vlieland zijn mensen vandaag massaal aan het jutten geslagen. Op de stranden liggen onder meer ingepakte Ikea-meubels, speelgoed, auto-onderdelen, gloeilampen en stoeltjes. De spullen komen van containers die van een schip zijn gevallen.

Het schip verloor de containers in de Noordzee boven het Duitse eiland Borkum. Door de stroming en wind spoelen ze nu aan bij Vlieland en Terschelling. Sommige containers zijn kapotgeslagen op de golven. 

Trekkers en karren

Op de stranden van beide eilanden is het druk. Veel eilandbewoners zijn met trekkers en karren op het strand om alles op te ruimen. Het strand van Vlieland ligt vooral bezaaid met kuipstoeltjes, autovelgen en lattenbodems. Op Terschelling liggen veel gloeilampen, portemonnees en speelgoed. Op foto’s op Twitter is onder meer ook te zien dat iemand een flatscreen-tv meesjouwt.

Overal spullen

Ook zijn veel mensen aan het strandjutten. 'Overal waar je kijkt, liggen spullen', vertellen ooggetuigen die in Vlieland vakantie vieren op social media. 'Het hele strand ligt vol. Zelfs nog IKEA-spullen in de verpakking. Iedereen is nu alles aan het verzamelen. Er rijden hier misschien wel tweehonderd jeeps met aanhangwagentjes op het strand.'

Wat voorbeelden van dingen die op het strand liggen:

 

Anderen lazen ook: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden