PlasticRoad

Fietsen over duizend kilo plastic

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Wat doen we met al dat plastic afval? Dat is een vraag waar wetenschappers steeds vaker het antwoord op zoeken. Simon Jorritsma en Anne Koudstaal dachten wel een oplossing te weten: een plastic fietspad. 

Het nieuwe fietspad in Zwolle is dinsdag geopend. Het is dertig meter lang en het is gemaakt van duizend kilo plastic. Dat is ongeveer net zoveel als 218.000 plastic bierbekers. Maar als het aan de bedenkers ligt, komen er in de toekomst veel meer meters van dit soort fietspaden in Nederland.

Voordelen

Behalve dat met het fietspad een hoop afval wordt opgeruimd, zitten er nog meer voordelen aan de 'PlasticRoad'. Zo zeggen de bedenkers dat het maken van het fietspad minder lang duurt. Ook zou het makkelijker te repareren zijn als het kapot gaat.

Trots

Koudstaal is maar wat blij dat zijn idee er eindelijk ligt. 'Het voelt fantastisch om hier nu te staan en over je eigen weg te kunnen lopen', vertelt hij aan De Stentor. 'De opening heeft alle verwachtingen overtroffen. Als je dan een trotse gemeente en provincie ziet, doet dat heel goed.'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Appen op de fiets voorlopig niet verboden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren