Vrouw redt koala Australie

Filmpje: vrouw redt koala uit vlammenzee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De bosbranden in Australië brengen niet alleen mensen, maar ook dieren in het nauw. Vooral koala's zijn daar de dupe van. Gelukkig kon een dappere vrouw deze koala wél redden. 

De oostkust van Australie wordt geteisterd door enorme bosbranden. Zoveel vuur als dit jaar is er nog nooit geweest in het gebied. Ook een groot natuurreservaat waar zo’n zeshonderd koala’s leven stond in brand. Al honderden koala's konden niet aan de branden ontsnappen. Ze klimmen naar het topje van een boom als er brand of ander gevaar is. Maar als het vuur te hoog komt, zijn de dieren ook daar niet veilig. 
   

Shirt

Het verlies van zoveel koala's is een groot drama voor Australië. Veel mensen zijn erg met de diertjes begaan. Ook deze vrouw, Toni, die vanuit haar auto een koala tussen de vlammen zag. Ze nam het gehavende beestje met gevaar voor eigen leven mee, wikkelde het in haar shirt en besprenkelde het met water. Het diertje wordt nu verzorgd in een speciaal koala-ziekenhuis.  


Heftig

Hieronder kun je het filmpje bekijken. Goed om te weten voor je het aanklikt: de beelden zijn behoorlijk heftig.
     

Woman saves scorched koala from Australian bushfire

Anderen lazen ook: Oost-Australie staat meer in brand dan ooit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren