drones pakjes bezorgen

In Finland gaan ze pakjes bezorgen met drones

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Je bestelde pakketje bezorgd met een drone. Kan dat? Jazeker! Over een tijdje gebeurt het misschien ook wel in Nederland. Wing, een zusterbedrijf van Google, gaat er in Finland mee experimenteren.

Het is voor het eerst dat Wing een drone-experiment doet in Europa. De drones van het bedrijf kunnen een pakketje tot anderhalve kilo tillen. En ze kunnen wel tien kilometer vliegen. 

Luiers

Wat er precies in de pakketjes zal zitten, is nog niet duidelijk. Daarvoor houdt Wing een enquête onder de Finnen. Zo kunnen ze zelf aangeven waar ze behoefte aan hebben: de bezorging van medicijnen bijvoorbeeld, ontbijt, of luiers. In Australië heeft het bedrijf al duizenden testvluchten gedaan met bezorgdrones, en daar namen de drones onder andere koffie en medicijnen mee. 

Plannen

Wing is niet het enige bedrijf dat tests doet met bezorgdrones. Amazon is al een paar jaar bezig op verschillende plekken in de wereld. En ook koeriersdiensten UPS en DHL én taxidienst Uber hebben plannen voor het bezorgen van pakketjes met drones. Maar wat is nou precies het nut van die drone-pakketjes? Volgens het zusterbedrijf van Google is bezorgen met drones veiliger, sneller en beter voor het milieu dan bezorgen met busjes en vrachtwagens. Ook zegt het bedrijf dat het leven van mensen erdoor een stuk beter wordt. 

Anderen lazen ook: Drone Clash in Valkenburg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren