Flinke aardbeving in Groningen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Veel inwoners van de provincie Groningen lagen vanochtend te schudden in hun bed. Een grote aardbeving ontstond rond 5.45 uur vanmorgen in het dorp Westerwijtwerd. Ook in andere dorpen in de buurt en in de stad Groningen werd de beving gevoeld. 

De beving van vanochtend is de twee na heftigste aardbeving ooit in de provincie Groningen. Hij had een kracht van 3.4 op de schaal van Richter. Het is nog onduidelijk hoeveel schade er is. In het dorp Westerwijtwerd hebben veel mensen de Groningse vlag halfstok gehangen.

Op social media lieten veel mensen in de provincie Groningen weten opgeschrikt te zijn door de beving. ‘Hele bed trilde, iedereen wakker’, meldde iemand. Een ander zei: ‘Hele huis schudt en kraakt...’.

Gas

In Groningen zijn vaker aardbevingen. Dat komt omdat er jarenlang naar gas is geboord in het gebied. Daardoor is de grond gaan zakken en kan de bodem gaan trillen. Inmiddels zijn er afspraken gemaakt om de komende jaren flink minder naar gas te boren, maar de bevingen zijn dus nog niet voorbij.

KNMI 1558511694

Anderen lazen ook: Maatregelen tegen aardbeving in Groningen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden