De straten Hobo en Piccolo

Flinke ophef om verandering straatnaam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Een man in Zaanstad was het beu in 2016. Continu werden er homograppen over zijn straat de Hobo gemaakt. Hij begon een handtekeningenactie en met succes: Hobo werd Piccolo. Maar die "hobofobe" actie wordt nu weer teruggedraaid.

Na de verandering van Hobo naar Piccolo kreeg het Bureau Discriminatiezaken een hoop klachten binnen. De verandering zou beledigend zijn voor homo's. De organisatie stapte naar de gemeente en die gaf toe dat de naam niet veranderd had mogen worden. De plaatselijke D66 diende op Coming Out Day een motie in om de naam weer terug te veranderen. Die werd aangenomen en Piccolo wordt weer Hobo.

D66Zaanstad 1539342870

Regenbooggemeente

Deze discussie is een grote blunder voor Zaanstad. De gemeente probeert zich de laatste jaren namelijk neer te zetten als regenbooggemeente. Zaanstad zet zich zogezegd in voor gelijkheid voor alle LHBT'ers in de samenleving.

Muziekinstrument

Hobo lijkt dan misschien op het woord 'homo', eigenlijk heeft het er helemaal niks mee te maken. Een hobo is een Amerikaanse zwerver of een muziekinstrument (foto hieronder). Aangezien de Hobo in een buurt ligt met allemaal straten die naar instrumenten zijn vernoemd, zal de straat waarschijnlijk op de tweede manier bedoeld zijn.

Hobo

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Schelden met homo of gay is niet oké.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren