EPA

Foto huilend meisje wint World Press Photo

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een klein huilend meisje aan de Amerikaanse grens. Met deze foto won de Amerikaanse fotograaf John Moore gisteren de World Press Photo, een belangrijke fotoprijs.

Op de foto staat Yanele Sanchez afgebeeld, een meisje uit Honduras dat samen met haar moeder probeert om de Amerikaanse grens vanuit Mexico over te steken. Op de foto is te zien hoe haar moeder wordt gefouilleerd door de grenspolitie. De situatie op de foto staat symbool voor het strenge migrantenbeleid van president Trump. De jury was vooral onder de indruk van de details vastgelegd door de fotograaf. 

78.801 foto's

Het was dit jaar de 62e keer dat de jaarlijkse fotowedstrijd World Press Photo plaatsvond. Elk jaar worden hier de beste foto’s van het afgelopen jaar gekozen in verschillende categorieën. In totaal werden er dit jaar 78.801 foto’s ingezonden door 4738 fotografen uit 128 verschillende landen.

Nederland

Ook twee Nederlandse fotografen vielen in de prijzen. De Nederland-Zweedse fotograaf Pieter ten Hoopen won in de nieuwe categorie World Press Photo Story of the Year. Op zijn foto’s vertelt hij het verhaal van grote groep vluchtelingen die vanuit Midden-Amerika naar de Amerikaanse grens trekt. De Nederlandse Jasper Doest ging naar huis met twee prijzen voor zijn foto’s Flamingo Socks en Meet Bob

Zie hieronder een van de foto's van Ten Hoopen: 

ANP

Benieuwd naar de foto’s van Moore, Ten Hoopen en Doest? Alle winnende foto’s zijn vanaf zaterdag te zien in een tentoonstelling in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Anderen lazen ook: De 7 onorgineelste vakantiefoto's op Instagram

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren