Zeemonster in het Colosseum

Fotograaf tovert grappige figuurtjes in toeristische trekpleisters

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
7Days Nieuws
Vicki
Blansjaar

Deze Britse fotograaf heeft een leuke manier bedacht om zijn kiekjes op Instagram op te leuken. Met zwart papier knutselt hij grappige figuurtjes waarmee hij de gekste taferelen creëert. Van de Arc de Triomphe in Parijs maakte hij bijvoorbeeld een LEGO-poppetje. En in het Colosseum in Rome woont opeens een zeemonster.

Rich McCor noemt zichzelf op internet ‘paperboy’. En als je zijn Instagram-account bekijkt, zie je gelijk waarom: met papier knutselt hij figuurtjes die hij vervolgens in zijn foto’s plaatst die hij maakt terwijl hij gewapend met camera de beroemde locaties bezoekt.

Big Ben-horloge
Rich begon twee jaar geleden in zijn thuisstad Londen met het maken van de fotokunstwerkjes. Daar maakt hij van de Big Ben een horloge en van de Tower Bridge een achtbaan. En hoewel het misschien makkelijk lijkt, is soms best even bezig om het perfecte plaatje te maken.

Voor de foto van de Big Ben had hij vijftig foto’s nodig voor hij tevreden was, vertelde hij destijds aan de Britse krant Daily Mail. En ook het knippen van de figuurtjes is soms best tijdrovend.

Inmiddels heeft hij 260.000 volgers op Instagram en is hij al in heel wat grote steden geweest, zoals New York, Dubai, Rome, Parijs én last but not least Amsterdam.

Hopelijk komt hij snel een keer naar Nederland om foto’s te maken!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren