voetbal

Foto's: Dag WK 2018, dag Arjen Robben

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Met 7-0 winnen, met dat doel begon Oranje gisteravond aan de wedstrijd tegen Zweden. Het Nederlands elftal kwam 'maar' tot 2-0 en doet in 2018 definitief niet mee aan het WK in Rusland.

Aanvoerder Arjen Robben scoorde twee keer in de eerste helft van de wedstrijd, maar dat was niet genoeg. Veel mensen hadden er al rekening mee gehouden: weer ontbreekt Oranje bij een groot toernooi. Voor het EK in 2016 wist het Nederlands elftal zich ook niet te plaatsen.

voetbal

voetbal

voetbal

De wedstrijd werd gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Voor de wedstrijd begon, werd de overleden burgemeester Eberhard van der Laan herdacht met een minuut stilte.

Dag Arjen Robben

Dat Oranje definitief niet naar het WK gaat, was niet het enige slechte nieuws. Na de wedstrijd liet de maker van de enige twee goals weten te stoppen bij het Nederlands elftal. Arjen Robben (33) wil alleen nog wedstrijden voor zijn club Bayern München voetballen. In 2003 speelde hij zijn eerste wedstrijd bij Oranje. In totaal deed hij mee aan 96 wedstrijden.

voetbal

voetbal

voetbal
Arjen Robben samen met zijn zoontjes na afloop van de wedstrijd tegen Zweden.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Zo gaat het vernieuwde WK voetbal eruitzien of Voetbal steeds populairder onder meisjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren