AFP

Foto's: Greta (16) met boot onderweg naar New York

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Niet vliegen, maar zeilen! Greta Thunberg (16) is met een boot onderweg naar New York. Na een tocht van zo'n twee weken zal ze aan de andere kant van de oceaan bijeenkomsten over het klimaat bijwonen.

Stel je wordt uitgenodigd voor een paar belangrijke bijeenkomsten over het klimaat in New York, bent toevallig heel veel met dat onderwerp bezig én wilt - vanwege het klimaat - niet met het vliegtuig gaan. Wat doe je dan? Greta had geluk. De Zweedse klimaatacitiviste kreeg van twee zeilers (Boris Herrmann en Pierre Casiraghi) een lift over de Atlantische Oceaan aangeboden.

Twee weken

Gisteren stapte ze in de haven van de Engelse stad Plymouth op de boot. Naast de Zweedse tiener en de twee zeilers zijn ook de vader van Greta (Svante Thunberg) en documentairemaker Nathan Grossman aan boord van de achttien meter lange boot. Grossman legt de hele reis vast. Eenmaal in de Verenigde Staten zal de klimaatactiviste verschillende bijeenkomsten bijwonen, zoals de VN-klimaattop. 

AFP

AFP

AFP

Anderen lazen ook: Greta Thunberg (16) wint prijs Amnesty International.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren