ANP

Frankrijk wereldkampioen na finale tegen Kroatië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Frankrijk is wereldkampioen voetbal 2018. In Moskou hebben de Franse voetballers de finale tegen Kroatië met 4-2 gewonnen.

Frankrijk kwam in de 18e minuut op een voorsprong na een eigen doelpunt van de Kroatische speler Mario Mandzukic. Tien minuten later kwam Kroatië op gelijke stand toen Ivan Perisic scoorde. Vlak voor rust stond Frankrijk weer voor nadat Antoine Griezmann de bal - vanuit een strafschop - in het net schoot.

Blunder

In de tweede helft lukte het zowel Paul Pogba als Kylian Mbappé om een goal te maken voor Frankrijk. Na een blunder van de Franse keeper, schoot Mario Mandzukić de bal er nog een keer in voor Kroatië. Maar winnen... dat lukte het team uit Kroatië niet meer. De WK-finale eindigde in 4-2.

Tweede

Het is de tweede keer dat Frankrijk wereldkampioen voetbal wordt, in 1998 gebeurde dat voor het eerst. En hoewel de Kroaten op meer hadden gehoopt, kan het land terugkijken op de beste WK-prestatie ooit. Nog nooit bereikte Kroatië de finale.

ANP

Anderen lazen ook: John is voor Frankrijk: 'Ze hebben de blauwekoorts'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren