Paul pogba frankrijk voetbal

Franse voetballer koopt peperdure ringen voor team

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het lijkt wel alsof Paul Pogba geld te veel heeft, want de Franse voetballer kocht voor iedereen in zijn team een peperdure ring vol met diamanten. De Fransman wilde zijn teamgenoten van het Franse voetbalelftal een aandenken geven voor het winnen van het WK afgelopen zomer.

Frankrijk won afgelopen zomer het wereldkampioenschap voetbal door Kroatië met 4-2 te verslaan. Paul Pogba was onderdeel van het kampioenenelftal en vond het tijd om iedereen nog eens extra te bedanken. De speler van Manchester United liet voor iedere speler die onderdeel was van het Franse kampioensteam een speciale ring maken. 

Peperduur

Aan iedere ring hangt een behoorlijk prijskaartje. Het sieraad glinstert namelijk van al het goud en de diamanten. Iedere ring is ook gepersonaliseerd met de naam en het rugnummer van de speler. Daarnaast zijn op de zijkant alle uitslagen van de knock-outfase van Frankrijk op het WK 2018 te zien. De ringen waren zo duur, dat ploeggenoot Antione Griezmann hem nog aanbood om mee te betalen, maar dat weigerde Pogba. Hij heeft alle ringen zelf betaald met het miljoenensalaris dat hij bij Manchester United verdient. 

Amerikaanse inspiratie

De inspiratie voor de ring komt hoogstwaarschijnlijk uit de Amerikaanse sportwereld. In de Verenigde Staten is het bij de meeste sporten gebruikelijk dat de kampioenen van ieder jaar een dure kampioensring krijgen. En laat Paul Pogba nou net een groot fan zijn van de Amerikaanse basketbal-competitie NBA. Officieel ingevoerd wordt de traditie niet, maar wat niet is kan nog komen..

Anderen lazen ook: Frankrijk wereldkampioen na finale tegen Kroatië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren