Foto: ANP

Fransen hebben genoeg van lavendelselfies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Franse lavendel is populair. Niet om de geur, maar om de kleur. In het Zuid-Franse natuurgebied Plateau De Valensole lopen toeristen vaak dwars door de velden voor een selfie. En dat gaat regelmatig mis.

De geurende, paarse bloemen staan sinds een maand volop in bloei in het natuurgebied vlak boven de stad Marseille. Dat toeristen dat hebben ontdekt is duidelijk. Ze komen massaal op de paarse velden af om een foto of selfie te maken. Daarbij vertrappen ze de bloemen en soms nemen ze zelfs een bosje mee. Bewoners zijn het zat en vragen toeristen om wat meer respect. Sommige boeren besloten zelfs om hekken rond de velden te plaatsen. Dat melden Franse media.

Ook in Nederland

Een paar maanden geleden hadden we in Nederland te maken met een vergelijkbaar probleem. Toeristen vonden de bollenvelden in de bloemenstreek zo mooi, dat ze er middenin gingen staan voor een foto. Vrijwilligers werden toen ingezet om de toeristen te waarschuwen.

Benieuwd naar de selfies in Frankrijk? Een paar voorbeelden:
Anderen lazen ook: Toeristen voortaan op pad met VR-bril?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren