Twitter

Gedoe over leeftijdsgrens voor Twitter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In het kader van de nieuwe Europese wet over privacy, blokkeert Twitter nu accounts van gebruikers die toen ze deze aanmaakten jonger waren dan dertien.

Met deze maatregel wil Twitter voldoen aan de nieuwe Europese regels over privacy en persoonsgegegevens. Dat schrijft Motherboard

Dertien

Om Twitter te mogen gebruiken moet je minimaal dertien jaar zijn. Gebruikers die jonger dan dertien waren toen ze zich aanmelden, moeten nu van Twitter af. De internetdienst zegt niet te kunnen zien welke berichten voor of na die leeftijd zijn geplaatst. Als je nu ouder bent dan dertien jaar, moet je een nieuw account aanmaken.

Nieuw account

Over het strenger in de gaten houden van de leeftijdsgrens door Twitter ontstond afgelopen dagen veel gedoe. Gebruikers lieten via nieuwe accounts weten dat hun vorige account plotseling geblokkeerd was omdat ze nog geen dertien zouden zijn, terwijl ze dat wel waren. De Canadese journalist Tom Yun kreeg ook zo'n bericht. 

Tom Yun 1527759764

Anderen lazen ook: Gun scholieren meer privacy.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren