Kampvuur strand

Geen alcoholvrij bier voor tieners op Schiermonnikoog

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Nog geen achttien? Dan geen alcoholvrij bier voor jou op Schiermonnikoog. De eigenaar van de enige supermarkt op het eiland vindt het maar niks dat steeds meer jongeren alcoholvrij bier drinken.

Supermarkteigenaar Erik Brunekreeft vertelt RTL Nieuws dat zijn winkel elk jaar een paar keer gecontroleerd wordt. Als blijkt dat jongeren toch alchohol kopen, krijgt hij een zware boete. 'Van een afstand kun je niet zien of iets gewoon bier is, of alcoholvrij.' Niet alleen de controleurs krijgen het zo makkelijker, maar ook de cassières, vertelt hij.

Verkeerde boodschap

Maar er is nog een reden voor Brunekreefts besluit. Hij vindt dat jongeren onder de achttien ook geen alcoholvrij bier zouden moeten drinken. 'Cijfers laten zien dat de jeugd te veel drinkt. Dat willen we niet, maar we laten ze wel wennen aan een drankje met dezelfde smaak als het drankje waar wél alcohol in zit.' Alcoholvrij bier geeft volgens hem een verkeerde boodschap: 'Bier hoort erbij, is gezellig.'

Volgende supermarkt

Het helpt wel dat er op Schiermonnikoog maar één supermarkt is. 'Ik kan me voorstellen dat ze op andere Waddeneilanden gewoon naar een volgende supermarkt gaan.'

Anderen lazen ook: Verbod alcoholreclame op jongerenzenders.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren