Geen bommetjes! Staarten verboden!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Zwemmen met een zeemeerminnenstaart is in Nieuw-Zeeland een enorme rage. Met een strak meerminnenpak aan glij je soepeltjes en supersnel door het zwembadwater. Maar met zo'n zwiepende staart kun je voorbijspetterende kleuters lelijk bezeren. En dus besluiten veel Nieuw-Zeelandse zwembaden de staarten te verbieden.

Heb jij als kind, of stiekem nog steeds, ook altijd al een zeemeermin willen zijn? Dat kan nu dus gewoon. Min of meer dan, maar met alleen een staart komt je al een heel eind. In Nieuw-Zeeland zijn de 'mermaid-pakken' een enorme rage. Voor omgerekend ongeveer 150 euro heb je een pak dat je aantrekt als een broek met één pijp. Aan de onderkant zit een vin die je in het water heen en weer kunt zwiepen om vooruit te komen. Het pak is verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

Gevaarlijk
Volgens veel zwembadeigenaren zijn de pakken niet alleen gevaarlijk voor voorbijzwemmende kinderen, ook voor gebruikers zelf is het zwemmen met bij elkaar gebonden benen riskant. Zeker voor mensen die niet goed kunnen zwemmen. Nu de zeemeerminnenpakken ook steeds vaker aan kinderen verkocht worden, is voor zwembaden de maat vol. Niet alleen rennen en bommetjes maken, maar ook verkleden als zeemeermin is voortaan in publieke zwembaden verboden.

Nederland
Ook in Nederland kun je leren zwemmen als een zeemeermin. Het heet hier vinzwemmen en ziet er een stuk minder spectaculair uit dan in Nieuw-Zeeland. Hier vind je meer informatie.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden