De hyperloop competitie in de VS

Geen hyperloop-record voor Delftse studenten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Een grote teleurstelling voor 39 studenten van TU Delft: ze wilden het snelheidsrecord voor een hyperloop breken, maar dat lukte niet. Door een fout in de communicatie sloegen de noodremmen meteen na vertrek al aan, waardoor de rit niet snel genoeg ging.

Een hyperloop is een concept van een vacuüm trein, bedacht door Elon Musk, ook wel bekend als de eigenaar van automerk Tesla. Elon Musk gelooft dat hyperloops de toekomst zijn en dat over tientallen jaren iedereen hiermee reist. Zo zouden mensen bijvoorbeeld in een halfuurtje van Amsterdam naar Parijs kunnen reizen.

Wedstrijd in de VS

De studenten deden mee aan een wedstrijd van het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk: SpaceX. Ze waren hiervoor helemaal naar de VS gereisd. Zo’n twintig studententeams hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd, maar alleen Delft en drie andere teams kwamen door de veiligheidskeuringen heen en mochten meedoen.

Delft Hyperloop 1563796635

De capsules die de studententeams hadden gemaakt, werden door een vacuümbuis van ruim een kilometer geschoten. Wie het snelst ging, won. De studenten uit Delft wilden niet alleen de wedstrijd winnen, ze wilden ook het wereldrecord verbreken. Helaas lukte dat allebei niet. Maar de studenten geven niet op, in een post op Twitter zeggen ze teleurgesteld te zijn, maar ook trots op alles wat ze afgelopen jaar hebben bereikt. 

Medaille voor München

Het winnende team was de Technische Universiteit München. Hun capsule bereikte de topsnelheid van 463 kilometer per uur. Dit was nét geen nieuw record. Het was niet voor het eerst dat de studenten uit Duitsland er met de winst vandoor gingen, vorig jaar wonnen ze de wedstrijd ook al.

Anderen lazen ook: Delft wint World Solar Challenge voor zevende keer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren