Kerstmarkt Nuremberg

Geen schoolreisjes naar Duitsland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Een aantal Nederlandse scholen die net deze week op excursie zou gaan naar Duitsland, skipt dat uitje. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS. Ze zijn bang dat ze de veiligheid van hun leerlingen niet kunnen garanderen, na de aanslag in Berlijn waarbij een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt. 

Een tripje naar Essen zit er voor leerlingen van het Canisius College in Nijmegen niet in deze week. Uit veiligheidsoverwegingen is de reis afgelast. ‘De aanslag overschaduwt naar onze mening te veel het ongedwongen plezier en zorgt mogelijk voor een grote druk op de leerlingen en begeleiders’, staat in een brief die naar ouders gestuurd is. 

Zevenbergen: 'Veiligheidsoverwegingen'

Ook een uitje van het Markland College in Zevenbergen wordt geschrapt. Volgens de directeur ligt het te gevoelig omdat ze naar een kerstmarkt zouden gaan. De veiligheid van zijn leerlingen staat voorop, zei hij tegen Omroep Brabant. Leerlingen van de Noordgouw in Heerde blijven ook al thuis. Ze zouden donderdag naar de kerstmarkt in Oberhausen gaan. Ook daar spelen veiligheidsoverwegingen een rol. En ook het Ds. Pierson College in Den Bosch en het Udens College vertrekken niet naar Duitsland.

Leerlingen van het Drachtster Lyceum in Friesland gaan ook niet op excursie. Ze zouden naar Bremen gaan, maar zijn nu vrij. Ook de excursie van het Da Vinci College uit Purmerend naar een kerstmarkt in Münster is geschrapt. Niet dat de school denkt dat er een nieuwe aanslag komt, maar ze vinden dat de veiligheid van leerlingen niet gegarandeerd kan worden. Bovendien heeft de school het idee dat de sfeer op de kerstmarkten in Duitsland niet zo zal zijn als voor de aanslag. 

Blijven in Berlijn

Scholieren op de christelijke scholengemeenschap Guido in Arnhem blijven wél in Berlijn. Ze zijn daar op werkweek en sommigen waren gisteren zelfs in de buurt van de aanslag. De leerlingen komen niet eerder terug naar huis, maar gewoon op donderdag, zoals gepland.

Het Wellant College in Boskoop besloot een excursie naar Keulen wel te laten doorgaan, al is het programma wel aangepast. Dat zegt Omroep West. De school volgt het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, vertelt een woordvoerder aan de omroep. 'Het uiteindelijke besluit lieten we aan de ouders', zegt hij. 'Drie leerlingen blijven thuis, 64 gaan wel mee.'

Wat we tot nu toe over de aanslag weten, lees je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten