School

Geen stage door discriminatie op het MBO

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Niet worden aangenomen voor een stage omdat je een donkere huidskleur of een buitenlandse naam hebt. Het gebeurt nog vaak op het MBO, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht.

Na één keer solliciteren een stage vinden zit er voor de meeste jongeren van niet-westerse afkomst niet in. Uit de nieuwe cijfers blijkt dat 24 procent van de mbo'ers met een niet-westerse achtergrond minstens vier keer moet solliciteren voor een stage. Onder autochtonen is dat 11 procent.

Hoofddoek

Vooral meisjes met een hoofddoek en jongens van wie werkgevers denken dat ze ‘risicovol’ zijn worden gediscrimineerd, zegt onderwijsminister Ingrid van Engelshoven tegen RTL Nieuws. ‘Ik ben benieuwd of werkgevers beseffen wat ze aanrichten. Want je knakt een droom en je beschadigt bij mensen het gevoel dat er plaats voor ze is in de maatschappij.’

Trainingen

De minister is het zat en wil iets tegen de discriminatie doen. Om te beginnen worden er bezoeken georganiseerd waarbij studenten en bedrijven met elkaar kennismaken. Daarnaast komen er anti-discriminatietrainingen en komt er een campagne voor het meldpunt Stagediscriminatie.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wel of geen alcohol drinken als je jonger bent dan 18?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren