Geen tijger meer als huisdier in Dubai

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Rijkaards in de Verenigde Arabische Emiraten moeten op zoek naar nieuwe huisdieren. Een nieuwe wet verbiedt het houden van tijgers, cheeta’s en leeuwen als huisdier. Veel rijke Arabieren hielden ze als statussymbool.

Ook apen en andere exotische dieren mogen niet meer als huisdier worden gehouden in het Arabische land. De wet is begin dit jaar ingegaan en was hard nodig. Onder rijke Arabieren zijn tijgers, leeuwen en andere katachtigen enorm populair als huisdier.

Niks te gek

De dieren zijn zeldzaam en gevaarlijk. Wie zo’n dier als huisdier heeft, heeft daarom veel aanzien in het Arabische land. Op Instagram en YouTube pronkten de eigenaren met hun dieren. Tijgers op het strand, als bij rijder in de auto (foto boven), ontsnapt op de snelweg of een leeuw die boven op een Ferarri zit. Niks is te gek. Vaak worden de dieren niet goed verzorgd en weggedaan als ze te groot worden.

Flinke straf

Maar aan al dat pronken komt dus nu een einde. Wie nog met zijn exotische huisdier over straat wandelt, kan een gevangenisstraf van een half jaar krijgen én een boete tot maximaal 150.000 euro. Valt je huistijger of huischeeta iemand aan, dan kan de gevangenisstraf oplopen tot maximaal zeven jaar. Als het slachtoffer omkomt, dreigt voor de eigenaar zelfs de doodstraf.

De nieuwe wet betekent ook een verandering voor hondeneigenaren in het Arabische land, al is die een stuk minder ingrijpend. Honden moeten vanaf nu verplicht aan de lijn op de straten van Dubai en Abu Dhabi. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren