Geert Wilders

Geert Wilders bedreigd om cartoonwedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

‘Alleen hij is mijn doel. Als Allah het wil gaat het me lukken.’ Dat is wat een 26-jarige man dinsdag in het Pakistaans zei in een filmpje op Facebook. Hij zou naar Nederland zijn gekomen om een aanslag te plegen op PVV-leider Geert Wilders. De man zit nu vast.

De reden voor de doodsbedreiging was een cartoonwedstrijd die Geert Wilders deze herfst organiseert. De politicus riep mensen op om spotprenten van de profeet Mohammed op te sturen naar de Tweede Kamer. Sinds de bekendmaking van de wedstrijd ontvangt de PVV’er naar eigen zeggen bijna honderd doodsbedreigingen per dag. 

Waanzin

Geert Wilders zelf laat op twitter weten: ‘Mij is vanmorgen verteld dat een man op Facebook in een filmpje zou hebben gezegd dat hij in Nederland is gearriveerd met het doel mij te vermoorden. Gelukkig is hij opgepakt. Het is waanzin dat dit gebeurt naar aanleiding van een tekenwedstrijd en dat het doodsbedreigingen regent.’

Pakistan

Veel van deze doodsbedreigingen komen uit Pakistan. De Pakistaanse Islamitische Partij TLP wil dat Pakistan alle banden met Nederland verbreekt en dat andere islamitische landen dat voorbeeld volgen. Premier Rutte heeft al laten weten dat het een actie van Wilders’ zelf is en niet van de Nederlandse regering.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 dingen die je nog niet wist over Geert Wilders.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren