Gemeente niet blij met puberkomedie Renesse

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Harde muziek, hitsige jongeren en kratten vol bier: dat is wat je deze zomer in de Zeeuwse badplaats Renesse zult vinden. Tenminste, als je de nieuwe komedie Renesse moet geloven. De gemeente is niet blij met de film: daar gaat het goede imago van het pittoreske plaatsje!

Jarenlang stond Renesse in Zeeland bekend als het 'Chersonnisos van Nederland': een zonovergoten plek waar alles mag. Een ideaal puberparadijs dus, met kratjes pils op de camping en gebruikte condooms op het strand. 

Familiebadplaats
Met dat imago was de gemeente Schouwen-Duiveland, waar Renesse onder valt, niet heel blij. De afgelopen tien jaar heeft de gemeente er alles aan gedaan om Renesse om te toveren tot een familiebadplaats, die óók voor kleine kinderen geschikt is.

Renesse trailer | 7 juli in de bioscoop

Portugal
De nieuwe komedie Renesse, met Niek Roozen in de hoofdrol, verpest dat imago nu. 'Kijkers die denken dat het er hier net zo aan toegaat als in de film, worden bedrogen', vertelt een woordvoerder van de gemeente aan de NOS. In de film zie je sowieso niet het échte Renesse: hij is, op enkele beelden na, volledig opgenomen aan de kust van Portugal. 

De producent van Renesse, Dutch Filmworks, heeft geen medelijden met de gemeente. 'De naam Renesse is symbolisch en de film gaat gewoon over tieners die vakantie vieren', reageerde het bedrijf. 

'Geen platte film'
Aan 7Days vertelden de hoofdrolspelers onlangs dat het zeker geen platte film is. 'Heel emotionele dingen worden heel grappig in beeld gebracht', aldus Niek. 'Onze personages zijn zo zielig dat je als publiek denkt: ze verdienen wel beter. Het zijn niet alleen sukkels die je uitlacht.’

In 7Days lees je deze vrijdag 8 juli de recensie van Renesse én een interview met de hoofdrolspelers. Nog geen abonnee? Maak nu kennis met ons!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren