Instagram Mathijs Nauta

Gepeste Matthijs overspoeld met positieve reacties

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Duizenden hartjes en duizenden reacties. Matthijs Nauta (13) werd eerder dit jaar massaal gesteund op Instagram, nadat hij daar vervelende reacties van klasgenoten kreeg.

De golf aan positiviteit kwam op gang na een bijzondere oproep die zijn zus plaatste op Twitter. Ze riep iedereen op om een lieve reactie te plaatsen bij een foto van Matthijs. Dat lukte: hij werd overspoeld met reacties als: 'Je ziet er fantastisch uit!', 'Coole foto, Matthijs' en 'Gewoon blijven wie je bent. Je bent uniek en dat is super!'

Paris Hilton

Matthijs werd opeens hartstikke populair. Hij kreeg zelfs een like van Paris Hilton. Ook een aantal bekende Nederlanders liet een reactie achter. Zo zei Nielson: 'Aan de likes en reacties te zien heb je mijn comment al niet meer nodig:). Geef je zus nog maar een knuffel en laat je niet gek maken maestro.' Ook beautyvlogger Mascha stak hem een hart onder zijn riem: 'Wat ben jij een baas! X', schreef ze.

Social media

Het is niet de eerste keer dat blijkt hoe krachtig social media is. Begin mei van dit jaar kwam de 15-jarige Sabine in het nieuws. Zij was ongeneeselijk ziek en wilde dolgraag een heleboel kaartjes ontvangen. Een paar dagen later stond haar woonkamer vol met dozen vol kaarten, knuffels en bloemen. Kort daarna overleed Sabine.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Wie kan ingrijpen bij pesten? of Goed nieuws: er wordt minder gepest.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren