Gewonden bij groot achtbaanongeluk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Het is de nachtmerrie van elke pretparkbezoeker: een kapotte achtbaan. In Engeland werd die angst dinsdag werkelijkheid. Twee karretjes botsten op elkaar, waarbij vier mensen zwaargewond raakten.

Rond een uur of vier klonk in het Britse pretpark Alton Towers een enorme klap. Een karretje van achtbaan The Smiler, met daarin zestien inzittenden, botste bovenop een leeg karretje dat vlak daarvoor de baan op was gegaan. Vier mensen, van wie de jongste 17 jaar, raakten zwaargewond aan hun benen. Volgens Britse media is een van de gewonden een been kwijt. De overige twaalf inzittenden liepen lichte verwondingen op: sommigen kregen brokstukken op zich. 

Moeilijk te bereiken
Het duurde drie uur voordat alle inzittenden uit de achtbaan konden worden bevrijd. Het karretje was moeilijk te bereiken: het zat vast op 7,5 meter hoogte en in een hoek van 45 graden. De vier zwaargewonden zijn per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

De deuren van het pretpark werden meteen dichtgegooid. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend.

Eerdere problemen
The Smiler wordt al sinds de opening in 2013 geplaagd door technische storingen. Gisterochtend zelfs nog, een paar uur voor het ongeluk. In november 2013 raakten vier mensen lichtgewond, nadat een wiel was losgeraakt.

The Smiler is de eerste achtbaan ter wereld die veertien keer over de kop gaat. Bekijk hieronder de rit zoals die zou moeten verlopen:

The Smiler front seat on-ride HD POV Alton Towers

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren