Brand Londen

Gewonden en doden bij grote flatbrand in Londen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Inwoners van de Britse hoofdstad Londen kregen afgelopen nacht de schrik van hun leven. Terwijl de meesten lagen te slapen brak er in een flatgebouw een grote brand uit. Veel mensen raakten gewond en sommigen overleefden het niet.

De bewoners van de flat moesten halsoverkop hun huis uit. Maar niet iedereen kon op tijd wegkomen. Hoewel de brandweer nog veel mensen heeft kunnen redden, wordt er gevreesd dat er nog mensen vastzitten in het gebouw. Het precieze aantal slachtoffers is nog niet bekend.

120 woningen

De flat, ook wel Grenfell Tower genoemd, heeft 24 verdiepingen en bestaat uit 120 woningen. Het vuur ontstond aan het begin van de nacht, waarschijnlijk op één van de onderste verdiepingen van het gebouw. De vlammen verspreidden zich razendsnel door de rest van de flat. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.

De hele nacht zijn zo'n tweehonderd brandweerlieden bezig geweest met het blussen van de brand. Ook woensdag wordt er nog volop geblust.

Niet veilig genoeg

Bewoners zouden al eerder hebben geklaagd over de brandveiligheid van het gebouw, dat vorig jaar nog werd verbouwd. Volgens Britse media zijn toen de buitenmuren vernieuwd en er is een nieuw verwarmingssysteem aangelegd.

Brand Londen
De enorme rookwolken zijn in de verre omgeving te zien.

Brand Londen
De brandweer is ook woensdagochtend nog druk bezig met het blussen van het brand.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden