Giga-schip met glijbanen, klimmuur en robot-obers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Het is gloednieuw, extreem luxe en voorzien van heel veel nieuwe snufjes. Het allergrootste cruiseschip ter wereld, de Harmony of the Seas, maakte deze week een eerste vaartocht.

Het splinternieuwe schip is met 362 meter net iets langer dan de Eiffeltoren hoog is. Het heeft zestien dekken en er passen bijna achtduizend mensen aan boord.

Drijvende stad
Dinsdag maakte de ‘drijvende stad’ het eerste officiële tochtje, van de Franse stad Saint-Nazaire naar de haven van het Engelse Southampton. Op 24 mei ligt het cruiseschip een dagje in de Wilhelminahaven in Rotterdam.

Verdwaalapparaat
Het schip is zó groot dat alle passagiers tijdens hun verblijf een speciaal gps-apparaatje krijgen om te zorgen dat ze niet verdwalen aan boord. Vakantiegangers met dorst kunnen op dat apparaat ook meteen hun bestelling doorgeven aan de bar. Die obers die de drankjes vervolgens klaarzetten, zijn ook heel bijzonder. Dat zijn namelijk geen mensen, maar robots. Zij zorgen voor een supersnelle service. En dat is nodig, want aan boord is zó veel te doen dat je geen minuut tijd wil verliezen.

De bionische barmannen zien er ongeveer zo uit:

Harmony of the Seas Bionic Bar

Waterglijbanen
Je vervelen gaat echt niet lukken aan boord van dit schip. In het enorme theater met 1400 zitplaatsen zijn de hele dag voorstellingen. Ook kun je klimmen tegen een gigantische klimmuur of zwemmen in een van de 23 zwembaden, waaronder een speciaal surf-zwembad.

Spectaculair zijn ook de enorme waterglijbanen: in twee ervan kun je je langs tien verdiepingen van het schip naar beneden gaan. Ook is er een wandelpark met tienduizend planten en vijftig bomen en een complete winkelstraat.

 

Sommige kamers hebben zelfs een ‘virtueel balkon’, waarmee je gewoon zelf je uitzicht kunt bepalen. Regent het een dagje? Dan kies je gewoon voor ‘zonnig strand’ om je vakantiegevoel vast te houden.

Na het zien van onderstaand reclamefilmpje van de rederij wil je waarschijnlijk nog maar op één plek op vakantie. Bedenk dan wel dat de allergoedkoopste hut al dik 1500 euro per week kost. Per persoon, zonder eten en drinken.

Royal Caribbean's Harmony of the Seas will feature a 10 story slide!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren