Beeld YouTube

Glitterbom en scheetspray tegen pakjesdieven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Grrrrr! Weer een pakje weggejat. De Amerikaanse wetenschapper Mark Rober is het goed zat dat door hem bestelde pakjes bij z'n voordeur worden gestolen. Daarom knutselde hij een slim anti-pakketdiefpakket in elkaar... 

Mark Rober in zijn knutselruimte  Beeld YouTube

Toen hij nog bij NASA werkte hielp Mark Rober mee met het ontwikkelen van Mars-wagentje Curiosity. Die kart inmiddels naar wens rond op de rode planeet. En Rober heeft afscheid genomen van de ruimtevaartorganisatie. Maar ingenieuze dingen in elkaar knutselen vindt hij nog steeds leuk. Dat blijkt wel uit de uitvinding waar hij nu mee in het nieuws is. Een uit zichzelf ontploffend pakketje die een golf van glitters over de openmaker (en vaak ook zijn of haar autostoelen) uitstort. En dan ben je dus een tijd lang superherkenbaar als De Dief.
Beeld YouTube

Live filmen
Rober kwam op het idee van de glitterbom toen er voor de zoveelste keer een pakket was gestolen dat een bezorger bij zijn deur had achtergelaten omdat er niemand open deed. Het gaafste is misschien nog wel dat er in het foppak vier smartphones zijn gemonteerd die de glitteruitbarsting live filmen en de beelden in de cloud zetten. Zo kan Rober dus terugkijken wie er zo brutaal was zijn pakje mee te nemen. Dankzij een gps-tracker kan Rober de smartphones weer terugvinden. 

Scheetgeur
En dat is nog niet alles. Rober maakte ook een spray aan het pakje vast die bij opening een ronduit smerige scheetgeur op de dief spuit. De vieze stinkdief zal, zo bedacht Rober, het pakje vol walging weggooien nog voordat hij of zij in de smiezen heeft dat het ding bomvol kostbare en steelwaardige smartphones zit. Samen met zijn broer werkte hij zes maanden aan de uitvinding. Of het werkt?

Zo te zien aan dit YouTube-filmpje over de Glitter Bomb Trap wel! De video ging supersnel viral en is intussen al meer dan 25 miljoen keer bekeken.

Package Thief vs. Glitter Bomb Trap
 

Anderen lazen ook: Criminelen opsporen met technische snufjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden