Goed doel als shirtsponsor

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Nu zijn de shirts van de Spaanse voetbalclub Valencia nog maagdelijk wit en leeg. Daar komt verandering in. De komende vier jaar staat de VN erop. Een bijzondere sponsor, van wie Valencia geen geld krijgt.

Eerder deze week kwam de Spaanse voetbalclub al in het nieuws door hun speciale Nepal-shirts, voor de slachtoffers van de aardbevingen in dat land. Dat blijkt niet het enige goede doel waar de club haar shirts voor beschikbaar stelt. Het logo van UN Women, de tak van de VN die zich hard maakt voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld, komt bij de nummer vier van de Spaanse competitie op de borst. Normaal betalen de sponsoren grof geld voor een plekje op het shirt, maar de VN hoeft dat niet. Twee andere clubs in Spanje komen ook op voor het goede doel door shirtsponsoring: Barcelona speelt met Unicef achterop de shirts (nadat het jarenlang voorop stond) en Malaga steunt UNESCO. Barcelona was de eerste club ter wereld die voor langere periode een organisatie steunde via shirtsponsoring. Later kwam Unicef ook op shirts te staan van de Zweedse club Hammerby, Brondby uit Denemarken, het Australische Sydney FC en de Griekse topclub Olympiakos. 

Nog veel te winnen
In Spanje is veel te doen om vrouwenrechten. Elk jaar komen er enkele tienduizenden meldingen binnen van vrouwen die zijn mishandelt of misbruikt. In veel gevallen wordt er weinig gedaan met die zaken, omdat rechters vaak geneigd zijn mannen het voordeel van de twijfel te geven. Ook dit voetbalseizoen bleek nog dat er veel te winnen is op het gebied van vrouwenrechten in Spanje. Rubén Castro, speler van Real Betis, werd door zijn ex beschuldigd van bedreiging via sms en mishandeling. Tijdens een wedstrijd kreeg hij massaal steun van het publiek, dat hem toezong dat het niet zijn schuld was. Begin april werd een campagne gestart tegen huiselijk geweld. Negen voetballers spraken zich in een filmpje uit: 'Niemand is iemands eigendom.' Bij Valencia hopen ze natuurlijk dat hun nieuwe shirtsponsor die boodschap kracht bij kan zetten.

Conferencias AFE. RESPETA A TU PAREJA. Vídeo Futbolistas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren