stadia google gaming platform

Google maakt een Netflix voor games

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Google heeft weer iets nieuws uit de hoge hoed getoverd: een Netflix voor games. De Playstation, Xbox en Nintendo Switch heb je - als het aan Google ligt - dus niet meer nodig. Met dit nieuwe platform moet je op een simpele manier al je games kunnen spelen op onder andere je tv en smartphone.

Het nieuwe platform gaat Stadia heten. Google verzekert dat het programma de huidige gameconsoles kan vervangen. Het online gamingplatform streamt games namelijk zo op je beeldscherm. Dat houdt in dat je maar op een spel hoeft te klikken en het start binnen enkele secondes. Niets meer downloaden of installeren dus! Ook goed nieuws voor je ouders, want met dit nieuwe platform zijn rondslingerende spellendoosjes en lelijke game-consoles in de tv-kast verleden tijd.

Overal gamen

Met Stadia wil Google er ook voor zorgen dat je overal, maar dan ook écht overal, kunt gamen. Je kunt de spellen namelijk spelen op je smart tv, tablet, laptop én smartphone. Het enige wat je nodig hebt is internet en voor de ultieme game-ervaring een speciaal voor Stadia gemaakte controller.

Nooit meer valsspelers

Cheaten is volgens Google ook verleden tijd. Dat wordt dankzij het nieuwe platform vrijwel onmogelijk. En dat is niet alles. Stadia moet er ook voor zorgen dat je geen vertragingen en storingen meer hebt tijdens het gamen. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar het gaat toch echt gebeuren. Of Google al hun beloftes kan waarmaken? Dat weten we pas als Stadia gereleased wordt aan het eind van dit jaar.

Anderen lazen ook: Eerste opleiding geopend die draait om gaming.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren