Waardeer het. Repareer het.

'Gooi kapotte spullen niet weg, maar repareer ze'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Die rugzak met een scheur, een jas met een stukke rits, een gebarsten telefoonscherm? De meeste mensen gooien kapotte spullen meteen weg. De boodschap van een nieuwe SIRE-campagne is dan ook: geef je spullen een tweede leven en laat ze repareren.

Volgens de SIRE gooien we in Nederland gemiddeld per persoon per jaar zo'n 18 kilo elektrische apparaten, 15 kilo textiel en 16 kilo overige spullen, zoals meubels en speelgoed, weg. 

Nederlanders zouden pas aan repareren denken als een nieuw apparaat 100 euro of meer kost. En dat is zonde, want zo gooien we veel spullen weg die na een kleine reparatie weer prima te gebruiken zijn. 

Spijkerbroek

Na #doeslief! begint SIRE daarom een nieuwe campagne: Waardeer het. Repareer het. Of het nou een fiets, een broodrooster of een spijkerbroek met een gat is, heel veel dingen kunnen gewoon gemaakt worden. Door jezelf, een handige buurvrouw of door een fietsenmaker of een kleermaker.

Naaimachine

Voor iedereen die zelf niet handig is met een naaimachine of soldeerbout, is er Repareer het, een online platform waar je hulp en advies krijgt over het repareren van kleding en spullen. Dat scheelt niet alleen veel geld, maar ook veel troep op onze groeiende afvalberg.

Dit is een van de filmpjes bij de campagne: 

SIRE | Waardeer het. Repareer het | Broek | 2019

Anderen lazen ook: Maaike (18) stopt deze zomer met shoppen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren