Goud voor Amerikaanse snowboarder (17)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

De snowboarder Redmond Gerard (17) uit Amerika veroverde zaterdagnacht een gouden medaille voor het onderdeel slopestyle op de Olympische Winterspelen.

Tijdens dit onderdeel leggen de snowboarders een parcours af met obstakels waarbij ze zo veel mogelijk trucs doen. Gerard kreeg daar de meeste punten voor: 87.16. De Canadees Max Parrot (23) pakte met 86.00 punten het zilver en de Amerikaan Mark McMorris (24) veroverde de derde plek op het podium met 85.20 punten. Dat is erg bijzonder, want een jaar geleden lag McMorris nog een week in coma. Hij botste tegen een boom en brak zestien botten. 

Onze Niek

De Nederlander Niek van der Velden had maar al te graag in de finale van het onderdeel slopestyle gestaan, maar de Brabander viel zaterdag tijdens zijn laatste training. Hij brak zijn arm en kon niet meer mee doen. Hij baalde erg, maar zei ook: 'Ik ben terug voordat je het weet.' Hij werd zaterdag geopereerd en vliegt deze week met zijn coach terug naar Nederland.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Val verpest winterspelen voor Niek van der Velden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren