ANP

Goud voor Kjeld Nuis op olympisch koningsnummer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het houdt maar niet op met de medailles voor Nederland. Schaatser Kjeld Nuis was dinsdag de snelste op de olympische 1.500 meter. Patrick Roest won het zilver.

Al vooraf dachten veel mensen dat Kjeld Nuis de wedstrijd zou winnen. Met een supertijd (1.44,01) lukte dat. 'Ik wilde laten zien dat ik de snelste ben', reageerde hij na afloop. 'Ik ben superblij dat dat gelukt is.'

Nederlanders

Patrick Roest werd tweede. De 22-jarige Nederlander moest als één van de eerste schaatsers van start. Lange tijd stond hij bovenaan. Uiteindelijk was alleen Kjeld Nuis sneller. De andere Nederlander die aan de start verscheen was Koen Verweij. Net als de uiteindelijke kampioen, werd hij als podiumkandidaat gezien. Maar Koen Verweij stelde teleur en eindigde als elfde. 'Echt een tegenvaller', zei hij er zelf over.

Nog meer zilver

Net voor de ontknoping op de 1.500 meter, won shorttrackster Yara van Kerkhof op de andere baan een zilveren medaille op de 500 meter. Ze kwam als derde over de finish, maar vanwege een diskwalificatie van nummer twee schoof ze een plekje op. Geen brons, maar zilver!

ANP
Shorttrackster Yara van Kerkhof na de finale van de 500 meter.

Vond je dit interessant? Lees dan hier alles over de Winterspelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren