ANP

Gouden weekend voor Nederlandse topsporters

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Goud, goud en nog veel meer goud. Van hockey tot turnen en van roeien tot wielrennen: Nederlandse topsporters eindigde dit weekend vaak bovenaan.

Zondag wonnen de hockeydames goud in Londen. Het is de 11e keer dat het team wereldkampioen is geworden. Ierland had in de wk-finale geen schijn van kans. Nederland won met 6-0.

ANP

Niet alleen in Londen, ook in Berlijn en Glasgow (Schotland) worden belangrijke wedstrijden gehouden. Van 2 tot en met 12 augustus zijn daar Europese kampioenschappen atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, golf en triatlon. Een paar overwinningen op een rij:

Sanne Wevers

Vlak voor de overwinning van de hockeysters, veroverde Sanne Wevers goud op de balk. De 26-jarige turnster werd twee jaar geleden olympisch kampioen, maar EK-goud won ze nog niet eerder. Zaterdag haalde ze al wel een bronzen medaille. Met de Nederlandse ploeg werd ze derde in de teamfinale.

ANP

Matthijs Büchli

Misschien heb je nog nooit van hem gehoord, maar Matthijs Büchli werd zaterdag Europees kampioen baanwielrennen op de kilometer tijdrit. Vier jaar geleden won hij ook al een gouden EK-medaille, toch was de 25-jarige wielrenner verbaasd met deze overwinning. 'De laatste keer dat ik dit onderdeel reed, was in 2014. Ik ben hier altijd een beetje bang voor, omdat het zo zwaar is en eigenlijk te lang is voor sprinters', zo zei hij na afloop tegen de NOS.

ANP

Marieke Keijser en Ilse Paulis

En tot slot: roeien! Marieke Keijser en Ilse Paulis wonnen zondag het onderdeel de lichte dubbeltwee. Zaterdag vielen de Nederlandse roeisters ook al in de prijzen: drie keer brons en twee keer zilver. Nu kunnen ze daar een gouden medaille aan toevoegen.

EPA

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren