Gratis maandverband voor Britse meisjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Op Britse scholen wordt vanaf komend schooljaar gratis maandverband en tampons uitgedeeld. De maatregel wordt genomen omdat één op de tien meisjes geen geld heeft om dat zelf te kopen.

Voor alle Engelse meisjes tussen de 11 en 18 jaar worden maandverband en tampons gratis. Uit onderzoek van kinderhulporganisatie Plan International blijkt dat 10 procent van de Britse meisjes geen geld heeft om die producten te kopen. Nog eens 12 procent maakt zelf uit geldnood wel eens een alternatief van bijvoorbeeld toiletpapier, zo blijkt uit het onderzoek onder duizend vrouwen en meisjes in het Verenigd Koninkrijk.

Schotland

In Londen werd een jaar geleden door tweeduizend mensen gedemonstreerd voor gratis menstruatiemateriaal voor middelbare scholieren. Eerder besloot Schotland ook al tot zo’n maatregel. Daar werd in de zomer van 2018 zes miljoen euro uitgetrokken om studenten van scholen, colleges en universiteiten gratis maandverband en tampons te geven. Hoeveel de nieuwe maatregel in Groot-Brittannië gaat kosten, is nog onduidelijk.

Anderen lazen ook: 'Wij willen ongesteldheids-emoji's'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren