Greta Thunberg

Greta (16) roept jongeren op om te gaan stemmen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Zelf mag ze nog niet stemmen, maar als het aan de Zweedse Greta Thunberg ligt gaan alle jonge Europeanen die dat wel mogen, volgende maand naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Dat zei de beroemde klimaatactiviste vandaag in het Europees parlement.

Het Zweedse meisje (16) is vanmiddag in het parlementsgebouw in de Franse stad Straatsburg. Daar laat ze in de milieucommissie haar ideeën over oplossingen voor het klimaatprobleem horen.

Stemmen

'Ik ben zelf nog te jong om te mogen stemmen, maar wie dat wel mag moet zijn stem uitbrengen om de klimaatcrisis te bezweren', zei Greta voor tientallen camera's. 'We moeten druk zetten op mensen in parlementen en op de oudere generatie, zodat ze begrijpen wat de volle betekenis is van de klimaatverandering. Zij hebben de meeste invloed, zij kunnen het stoppen.'

Geschiedenis

Ook riep ze scholieren op om met hun klimaatmarsen door heel Europa door te gaan. 'Ze hebben geschiedenis gemaakt en ze doen het geweldig.'

Eerder deze maand werd Greta genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Ze kreeg de nominatie omdat ze duizenden jongeren inspireerde om voor het klimaat de straat op te gaan.

Anderen lazen ook: Zweedse Greta (15): 'Jullie verpesten onze toekomst.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren