Foto Twitter @gretathunberg

Greta op catamaran naar klimaattop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Ja hoor. Het is haar gelukt. Greta Thunberg heeft een lift gevonden en is misschien toch nog op tijd voor de klimaattop in Madrid. Ze vertrok vandaag uit de VS, met een snelle catamaran.

Even zat ze met haar handen in 't haar. Twee weken geleden hoorde ze dat de internationale klimaattop niet in Chili zou zijn vanwege de protesten daar, maar in Madrid. 'Het lijkt erop dat ik de verkeerde kant op ben gezeild', zei Greta op Twitter. De Zweedse klimaatactiviste zat op dat moment in de VS waar ze zo groen mogelijk naartoe was gegaan. Zeilend.

De afgelopen weken deed ze mee met allerlei Amerikaanse klimaatacties en hield ze toespraken. Tot het moment kwam om naar Chili te vertrekken voor de top die 2 december zou beginnen. En toen kwam dus die plotselinge verplaatsing.

Greta Thunberg 1573647449


Wat nu? Greta vroeg om hulp op Twitter. En die heeft ze gevonden. Vandaag (woensdag 13 november) is ze vertrokken vanuit Virginia. Ze lift mee met twee Australiërs en een Engelse die een catamaran hebben. 'Ik ben zo blij. Hopelijk kan ik de klimaattop in Madrid nu toch bijwonen', schrijft ze bij een foto die ze gisteren postte.

Zou ze het op tijd redden? Nog zo'n twee weken te gaan...

Anderen lazen ook: Greta (16) komt met zeilboot aan in New York.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren