Greta Thunberg

Greta Thunberg wint Kindervredesprijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Greta Thunberg mag volgende maand een bijzondere prijs in ontvangst nemen: de Internationale Kindervredesprijs. Ze krijgt de prijs samen met de 15-jarige vredesactivist Divina Maloum.

De Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt door kinderrechtenorganisatie Kidsrights. De onderscheiding is voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor kinderrechten. Dit jaar wordt-ie voor de vijftiende keer uitgereikt en mogen niet één maar twee jongeren de prijs in ontvangst nemen.

137 kandidaten

In totaal maakten 137 kandidaten uit 56 verschillende landen kans op de prijs. De Kindervredesprijs wordt op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, uitgereikt in Den Haag. Vorig jaar kregen de Amerikaanse jongeren van March For Our Lives de onderscheiding.

Greta en Divina

Greta Thunberg (16) zette een aantal wereldwijde klimaatstakingen op. Zij krijgt de prijs omdat ze meer dan 1,4 miljoen kinderen overhaalde om te strijden voor het klimaat. De Kameroense Divina Maloum is al vier jaar activist. Ze richtte onder andere Children of Peace op. Dat is een organisatie die probeert te voorkomen dat kinderen worden gerekruteerd voor gewapende groepen in Kameroen.

Anderen lazen ook: Klimaatctivist Greta Thunberg (16) wint award of: Greta vraagt wereldleiders: 'Hoe durven jullie?'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren