Emma

Griezelig: Zien we er over 20 jaar uit als deze vrouw?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Hoeveel uur zit jij per dag? Op school, thuis of onderweg? Volgens Britse wetenschappers is vooral zittend werk in een kantoor heel ongezond. Ze maakten er een verontrustend filmpje over.

Ze heeft een grauwe huid, spataderen, droge en rode ogen, overgewicht en een kromme rug. Vrolijk word je niet van Emma, het wassen beeld dat laat zien wat dagelijks kantoorwerk met je lichaam doet. 

Kantoor

Een Brits onderzoeksteam analyseerde in opdracht van Fellowes – een bedrijf dat kantoorbenodigdheden levert – vragenlijsten die door ruim 3.000 kantoormedewerkers uit Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waren ingevuld. Ze hadden allemaal last van gezondheidsproblemen.

Op basis van hun conclusies ontwierpen ze Emma. Als de werkomgeving en lichaamshouding van kantoormedewerkers niet verandert, zullen zij er over twintig jaar zo uitzien als Emma, voorspellen de onderzoekers.

Opstaan

Het slechtste aan kantoorwerk is volgens hen het stilzitten. Dat zou zorgen voor aandoeningen aan je spieren en botten, maar ook bloedstolsels, hartaandoeningen, diabetes en zelfs kanker veroorzaken.

Een fysiotherapeut vertelt KIJK dat lang in dezelfde positie zitten inderdaad niet gezond is voor je lichaam. Zijn advies? Veel van positie wisselen en opstaan om te strekken. 'De beste tip voor lichamelijke en mentale gezondheid is om buiten te wandelen, al is het maar vijf minuten, en het liefst in de natuur!'

Bekijk hier de video over Emma's kwaaltjes: 

Ontmoet Emma – Onze toekomstige collega

Anderen lazen ook: Jongeren zitten langer achter beeldscherm dan ze willen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren