Max Verstappen

Groen licht voor Formule 1-circuit in Zandvoort

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het begint er steeds meer op te lijken dat we vanaf volgend jaar kunnen genieten van Formule 1 in ons eigen land. De gemeenteraad van Zandvoort is gisteren namelijk unaniem akkoord gegaan met een groot plan rondom het circuit.

Er wordt al jaren gesproken over een Formule 1-wedstrijd in Nederland, maar nu komt het toch wel heel dichtbij. De gemeente is namelijk akkoord gegaan met een plan om 4 miljoen euro te investeren in het circuit van Zandvoort. Door onder andere de bereikbaarheid te verbeteren moet vanaf 2020 de Formule 1 ook in de badplaats rijden.

Nieuwe weg

Het plan is om een nieuwe weg aan te leggen bij Zandvoort. Dat moet in totaal twee miljoen euro kosten. Het populaire badplaatsje heeft namelijk nu al problemen in de zomermaanden. Bij goed weer komt iedereen naar het strand, waardoor er grote files ontstaan. De Formule 1 zou natuurlijk ook drukbezocht worden, dus een nieuwe weg moet voorkomen dat er dan ook files ontstaan. Verder wil het circuit milieuvriendelijker worden, maar hoe dat precies wordt ingevuld, moet nog duidelijk worden.

Bijna zeker

Met het akkoord van de gemeente begint het er écht op te lijken dat de racecompetitie terugkomt naar Nederland. Alleen die organisatie van de Formule 1 moet nog het ja-woord geven. De gemeente Zandvoort verwacht snel iets te horen van de race-organisatie. Het zou niet de eerste keer zijn dat een race van de Formule 1 plaatsvindt in Zandvoort. Tussen 1952 en 1985 werd het circuit 30 keer gebruikt voor een Grand Prix van het hoogste niveau. Max Verstappen kan weliswaar de eerste Nederlander ooit worden die een Grand Prix in Zandvoort wint.

Anderen lazen ook: 7 spectaculaire inhaalacties van Max Verstappen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren