Brand Kemerovo_Rusland

Grote brand in Russisch winkelcentrum

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Bij een brand in een winkelcentrum in Rusland zijn zeker 64 mensen omgekomen. Rusland-correspondent David Jan Godfroid vertelt erover op de website van de NOS.

Hoe kon dit gebeuren?

In een winkelcentrum in Kemerovo in Siberië brak gisteren een brand uit. Kemerovo ligt 3.600 kilometer ten oosten van de Russische hoofdstad Moskou. Het gebouw met winkels, een bioscoop, een bowlingbaan en een binnenspeeltuin was een voormalige snoepfabriek. Volgens Russische kranten waren er veel gezinnen binnen omdat het zondag was. Veel kinderen moesten alleen vluchten voor de brand omdat ze door hun ouders alleen waren gelaten in de bioscoop of speeltuin.

Wat is de oorzaak?

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Er zijn vier mensen aangehouden. Russische kranten speculeren over kortsluiting of hangjongeren die een trampoline in brand zouden hebben gestoken. Het brandalarm werkte waarschijnlijk niet en de nooduitgangen en toegangsdeuren van de bioscoop waren gesloten. Daardoor was vluchten moeilijk. Ook waren er volgens ooggetuigen weinig bewakers en beveiligers, zodat mensen zichzelf moesten zien te redden.

Hoe is het nu?

De brand is geblust. Er worden nog mensen vermist en tien slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. Godfroid twittert dat de belangrijkste Russische televisiezenders nauwelijks aandacht besteden aan de ramp. Wel leggen mensen bloemen, kaarsen en speelgoed bij het winkelcomplex.

David Jan Godfroid 1522077536

Anderen lazen ook: Twaalf doden bij brand in New York.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren