Grote fout ontdekt in docu Michael Jackson

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De Engelse journalist Mike Smallcombe zet serieuze vraagtekens bij de documentaire Leaving Neverland. Hij vond namelijk een grote fout in de tijdlijn van een van de hoofdpersonen: James Safechuck.

Safechuck zou tussen 1988 en 1992 meerdere malen misbruikt zijn door de King of Pop, waaronder in een toren van het treinstation op Michael Jacksons Neverland. Maar wat blijkt: de bouw van die toren startte pas in 1993 en het gebouw was zelfs pas klaar in 1994. Als de Engelse journalist de maker van de documentaire, Dan Reed, confronteert met zijn fout, ontkent hij niet. ‘Er lijkt geen twijfel te zijn over de bouwdatum van het station. De datum die we fout hadden, is die van het misbruik’, vertelt hij op Twitter.

Dan Reed 1554289795

Opvallend

Ook de uitspraak van Reed is opvallend, want in de documentaire wordt meerdere malen gesteld dat er geen misbruik was ná 1992. De reden daarvoor was dat Safechuck zou zijn gaan puberen, waardoor Michael Jackson geen interesse meer in hem had. Dat was volgens de documentaire dé reden waarom Jackson steeds van kind zou wisselen. Nu stelt Dan Reed dat er ook in 1994 nog misbruik zou hebben plaatsgevonden. Safechuck zou dan 16 of 17 jaar oud zijn, al zeker vier jaar aan het puberen zijn en tegen volwassenheid aanzitten.

Verbazingwekkend

Mike Smallcombe, die ook zelf een biografie schreef over Michael Jackson, staat versteld van Reeds reactie. ‘Dat je namens Safechuck claimt dat het misbruik aanbleef totdat hij bijna volwassen was, om de tijdlijn van je verhaal intact te houden, vind ik verbazingwekkend’, zegt Smallcombe op Twitter. ‘Dat is wat ervan komt als je serieuze beschuldigingen openbaar stelt en vervolgens geen poging doet om te onderzoeken of ze ook waar zijn.’

Anderen lazen ook: Steeds meer musea beraden zich over Michael Jackson.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren