Grote ophef om Lil'Kleine

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Levie
Vriend

Lil’ Kleine was de hele zomer op de radio te horen met zijn hit Drank & Drugs. De laatste weken kwam hij ook veel in het nieuws, maar niet om zijn succes. Toen hij tijdens een optreden in Hilversum zijn fans vroeg hun middelvingers naar de politie op te steken, moest hij de cel in, wat voor nóg meer problemen zorgde. Een overzicht van de afgelopen weken.

Toen zijn hit Drank & Drugs in mei uitkwam, reageerden veel mensen boos. De hit zou te veel ongepaste woorden bevatten, en Lil' Kleine zou alcohol- en drugsgebruik aanmoedigen. Zelf was hij het hier niet mee eens. Volgens hem was het slechts een nummer en kunnen kinderen en jongeren best het verschil zien tussen een liedje en werkelijkheid. Het nummer zou 4 weken op nummer 1 staan in de Top 40 en was daarmee dé zomerhit van 2015.

Vechtpartij
Een gewoon avondje stappen in Amsterdam loopt in juni net even anders dan verwacht wanneer Lil' Kleine betrokken raakt bij een vechtpartij. Zijn management verklaart de volgende dag dat hij het wilde opnemen voor een vriendin, maar niet iedereen gelooft dit. Op het filmpje is te zien hoe de rapper eerst met iemand in discussie gaat, waarna hij een paar flinke klappen krijgt. Er raakt verder niemand gewond.

Schokkende video: Vechtpartij met Lil Kleine

Biergooier
Jorik, zo heet de rapper in het echt, heeft optredens in heel Nederland. Dat hij niet alleen fans heeft, wordt duidelijk wanneer hij in augustus moet rappen in Utrecht. Iemand uit het publiek gooit een biertje naar hem, wat de artiest niet pikt. Hij stopt de show en noemt de moeder van de biergooier een hoer. Hierna gaat de show wel door, maar het incident is gefilmd en verschijnt op het internet. Wederom komt de rapper negatief in het nieuws. Het aantal boekingen lijkt er echter alleen maar door te stijgen: hij wordt gevraagd voor bijna alle festivals in Nederland.

Middelvinger
Even is het rustig, maar eind augustus gaat het toch weer mis. Tijdens een optreden in Hilversum laat hij zijn nummer Liegen voor de rechter horen. Om het publiek wat op te jutten, roept Lil' Kleine dat luisteraars hun middelvinger moeten opsteken naar alle agenten. Wat volgt is een schreeuwend publiek, inclusief middelvingers. De politie is hier iets minder blij mee. Agenten voelen zich zwaar beledigd door de acties en besluiten Lil' Kleine aan te houden. 

Lil Kleine Opgepakt om middelvinger

Politiebureau bestormd
Lil' Kleine moet mee naar het bureau, maar verder lijkt er weinig aan de hand. Tot het publiek dat in de gaten krijgt. Wat volgt is een bestorming van het politiebureau door een flink aantal fans. De politie moet ingrijpen om te voorkomen dat de situatie echt uit de hand loopt. Dit blijkt nog lastig ook, want de groep is groot. Uiteindelijk blijft alles redelijk rustig. De rapper wordt een tijdje in de cel gezet, maar later vrijgelaten. 

Lil' Kleine aangehouden in Hilversum 29-08-2015

Pietertje
Na het incident in Hilversum praat heel het land over Lil' Kleine. Bij RTL Late Night mag hij zelf vertellen wat er nou precies gebeurd is. In Alphen aan den Rijn is hij dan al niet meer welkom om op te treden. In de uitzending krijgt hij de burgemeester van Hilversum aan de telefoon, Pieter Broertjes. Hij was verantwoordelijk voor de aanhouding van de rapper. Het gesprek kon niet slechter beginnen. Lil' Kleine noemt de burgemeester 'Pietertje', iets wat Broertjes niet kan waarderen. Een verhit gesprek volgt waarin niemand elkaar uit laat praten. Eén ding is zeker: veel mensen zijn boos op Lil' Kleine, die misschien nu toch echt te ver is gegaan.

Lil' Kleine legt het 'Pietertje' Broertjes uit - RTL LATE NIGHT

Knuffelen
Je zou misschien denken dat burgemeester n a de uitzending van RTL Late Night woedend is op Lil' Kleine, en dat hij even niets meer van hem moet hebben. Het tegenovergestelde is waar. Hij nodigt de rapper uit voor een kopje koffie om te bespreken wat er nou de afgelopen dagen allemaal is gebeurd. De twee hebben een goed gesprek. Zo goed zelfs, dat ze afsluiten met een knuffel. De vrede is terug, zo lijkt. Lil' Kleine belooft nooit meer zijn middelvinger op te steken naar de politie en daarmee lijkt alles opgelost. Behalve dan dat optreden in Alphen aan de Rijn, want daar is de Amsterdammer nog steeds niet welkom.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren