Grote terreuroefening

Grote terreuroefening in Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Woon je in Amsterdam en hoor je geweerschoten? Niet schrikken! In de hoofdstad wordt vandaag een grote terreuroefening gehouden.

De hulpdiensten spelen een terroristische aanslag na om te oefenen. En dat gaat er anders aan toe dan bij een brandoefening op school. Om de ramp zo echt mogelijk te laten lijken, is alles uit de kast getrokken. Er wordt gebruik gemaakt van nepwapens en 240 figuranten met levensechte verwondingen. De bedoeling is dat de hulpdiensten door de oefening leren hoe ze met een terroristische aanslag moeten omgaan.

oefening1

Verrassingseffect

De oefening wordt gehouden in het ongeopende nieuwe metrostation Europaplein en in een restaurant in Amsterdam-Noord. Hier wordt nagespeeld dat een vrachtwagen op een menigte inrijdt tijdens een festival. Zowel de brandweer als de politie - en zelfs militairen - zijn opgetrommeld. Ook medische hulpdiensten zoals ambulancepersoneel en helikopters zijn aanwezig. 

OEFENING2

Brief

Mensen die in de omgeving van de terreuroefening wonen, hoeven zich geen zorgen te maken. De oefenlocatie is afgeschermd met hoge schermen zodat voorbijgangers niets engs zien. Ook hebben omwonende een brief gekregen waarin de situatie wordt uitgelegd.

oefening3

Voorbereiding

De oefening zal nog tot morgenochtend 10 uur duren. Tot die tijd wordt er geoefend met het bewaken en beveiligen van 'de rampplek'. Door de terreuroefening zijn de hulpdiensten straks beter voorbereid in het geval van een echte aanslag. De oefening is alleen ter voorbereiding, er zijn geen aanwijzingen voor een echte aanslag in de stad.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Wanneer is iets terrorisme of niet? of Jaarlijkse brandoefening krijgt een ander jasje

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden