ANP

Hét woord van 2016: bierhulp, duimpie of Pokémonterreur?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Plasschaert

Het einde van het jaar nadert. De hoogste tijd voor lijstjes en verkiezingen dus. Zoals die van het Woord van het Jaar bijvoorbeeld, waar je vanaf vandaag op kunt stemmen. 

Taal verandert continu. Sommige woorden verdwijnen, nieuwe komen erbij. Elk jaar selecteert woordenboekengigant Van Dale tien nieuwe woorden die in de race zijn voor de titel. Vorig jaar ging sjoemelsoftware er met de eer ervandoor. Dit zijn de genomineerden van dit jaar:

Van Dale


Jongeren
Er is ook een speciale categorie voor jongeren. Daarvoor zijn genomineerd: bierhulp (iemand die bier koopt voor een minderjarige), skeer (blut), duimpie (bravo), ewa (hoi) en dab (dansmove waarbij je je neus naar de binnenkant van je gebogen arm brengt terwijl je je andere arm zijdelings omhoogsteekt).

Sjoemelsoftware
Welk woord mag er dit jaar wat jou betreft winnen? De kanshebbers in de overige categorieën vind je hier. Stemmen kan tot en met 19 december. De winnaar wordt een dag later bekend gemaakt. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren