Hack een Tesla en win 700.000 dollar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Ben jij een beetje handig met computers? En kun je wel wat extra geld gebruiken? Dan moet je je misschien even storten op de software van Model 3 van de Tesla. Wie die weet te hacken, krijgt 700.000 dollar (630.000 euro) van de autofabrikant.

Autofabrikant Tesla heeft altijd beweerd dat zijn auto’s niet te kraken zijn. Om dit te onderstrepen daagt het merk (goedaardige) hackers wereldwijd uit om te kijken of ze de beveiligingssystemen van Tesla Model 3 kunnen omzeilen tijdens de grote hackwedstrijd Pwn2Own in Canada.

Hoofdprijs van half miljoen dollar

Pwn2Own wordt van 18 tot 20 maart in Vancouver gehouden. Hackers mogen hier helemaal los op de virusscanners van de Model 3. Wie de drie beveiligingssystemen van de auto weet te kraken, wint de hoofdprijs van een half miljoen dollar. Er zijn ook prijzen voor degene die alleen toegang weet te krijgen tot het infotainmentsysteem (50.000 dollar), de autopilot (50.000 dollar) en er is 100.000 dollar beschikbaar voor wie die de software kraakt waarmee Teslas computers onderling communiceren.

Kwetsbaarheden

Het bedrijf doet mee aan de wedstrijd om zo eventuele kwetsbaarheden in de computersystemen bloot te leggen. Vorig jaar hield het bedrijf zo’n zelfde wedstrijd. Toen wist een hackersteam door te dringen tot het infotainmentsysteem. Ze wonnen daarmee 37.500 dollar.

Anderen lazen ook: 7 ontwrichtende schoolhackers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren