Zwembad Stappegoor Tilburg

Halloweenfeest in zwembad Tilburg loopt uit de hand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Tijdens een Halloweenfeest afgelopen zaterdag in zwembad Stappegoor in Tilburg, heeft een groep jongeren zich zo misdragen dat het feest eerder moest worden afgeblazen. 

Bij het feest waren ongeveer vijfhonderd mensen aanwezig: van jonge kinderen met hun ouders tot tieners. Zo'n veertig jongeren hebben zich volgens het Brabants Dagblad  ernstig misdragen. Ze duwden kinderen onder water en vielen meisjes lastig.

Overlast

Het feest zou tot half elf duren, maar het zwembadpersoneel besloot het zwembad vanwege de onrust al eerder te sluiten. Voor die sluiting werden al zes jongens op straat gezet omdat ze te veel overlast veroorzaakten. 

Later op de avond ging het opnieuw mis toen een groep jongeren zich voor het zwembad verzamelde. Ze gooiden een steen door het raam en vernielden een rolluik.

Toegangsverbod

In de dezelfde krant zegt een woordvoerder van het zwembad dat het onduidelijk is waarom het mis ging. Vorig jaar was een Halloweenfeest zonder problemen verlopen.

Volgens Omroep Brabant waren er dit keer jongeren binnen gekomen die eigenlijk een toegangsverbod hadden. Zij waren betrokken bij eerdere incidenten in het zwembad. Voor straf mochten ze er niet meer in. Een vingerscan waarmee bij de ingang de identiteit van bezoekers gecheckt kan worden, werd bij het feest afgelopen zaterdag niet gebruikt. 

De Tilburgse gemeenteraad wil weten wat er precies is gebeurd en voert daarom maandag een spoeddebat.

Anderen lazen ook: Eftelingmuziek moet hangjongeren wegjagen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren