Schooltips

Handig: uitlegvideo's bij het leren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Wat is imperialisme ook alweer? En hoe zat het nou precies met wisselkoersen? Een nieuw platform vol uitlegvideo's biedt mogelijk uitkomst!

De website Scholieren.com was voor middelbare scholieren al de uitvalsbasis voor verslagen, werkstukken en samenvattingen. Maar een platform met handige uitlegvideo's, dat was er nog niet. Op een apart deel van de site zijn nu allerlei filmpjes verzameld en per schoolvak ondergebracht. Zo hoef je niet meer heel YouTube door te zoeken, op zoek naar uitleg over dat ene onderwerp.

De filmpjes zijn gemaakt door docenten van middelbare scholen, die handig zijn met de camera. De baas van Scholieren.com, Jon Geerars, denkt dat het videoplatform een mooie aanvulling is. 'Deze ontwikkeling voelt logisch, zo kunnen we scholieren nog beter helpen.'

Het is nu hopen dat steeds meer docenten de camera pakken en uitlegvideo's gaan maken, om middelbare scholieren te helpen. Tot die tijd kun je al genieten van een paar honderd filmpjes. Bijvoorbeeld een geschiedenisles over handel en nijverheid in de steden. Handig!

4. Steden: handel en nijverheid

Ga je bijna naar de brugklas? Onze pagina Sevendays.nl/brugklas staat bomvol slimme tips, interessant brugklasnieuws en grappige blogs die je klaarstomen voor de middelbare school. En misschien heb je ook wel iets aan onze speciale krant Brugklas voor Beginners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten