Heb jij nog trek in Doritos?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Mm... knapperige tortillachips van geroosterde maïs, het liefst met dipsaus. Als je er een beetje van houdt, eet je wel eens Doritos. Een milieuorganisatie laat met een video zien dat aan al dit heerlijks ook een minder leuke kant zit.

Een 'cheesy love story', zo wordt het filmpje genoemd. Een koppel ontmoet elkaar doordat ze allebei (extreem) verslaafd zijn aan Doritos. Het leidt zelfs tot het eerste chipshuwelijk ter wereld. De romantiek spat er vanaf!

Regenwoud gekapt
Eenmaal op huwelijksreis wordt al snel de boodschap van de video duidelijk: aan de productie van Doritos zit een keerzijde. Het koppel arriveert in een regenwoud dat volledig is gekapt om plaats te maken voor palmolieplantages. Die palmolie wordt namelijk gebruikt om Doritos te maken.
De kritische video is afkomstig van SumOfUs.org, een wereldwijde beweging die laat zien wat er 'aan de achterkant' van bepaalde producten gebeurt. De organisatie heeft als doel om een duurzame economie tot stand te brengen, waarbij ook Doritos op een milieuvriendelijkere manier worden geproduceerd. Zonder dat er hele bossen moeten worden gekapt dus.

A Cheesy Love Story - The Ad Doritos Don't Want You to See

Kritiek
De video wordt volop bekeken. Sommige kijkers waarderen dat de organisatie de negatieve kanten laat zien. Anderen vinden het maar onzin: er zijn wel meer producten 'slecht' voor het milieu. Het is SumOfUs.org in ieder geval gelukt om een spraakmakende en krakende video te maken!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren