Banksy Bristol flowers bloemen

Heeft Banksy het in de bol van Valentijn?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Heeft Banksy weer 'toegeslagen'? Inwoners van de Britse stad Bristol werden gisterochtend wakker met een bijzonder staaltje kunst op één van de huizen. Daarop schiet een meisje een bos bloemen de lucht in met een katapult. Een knipoog naar Valentijn?

Wie of wat hij of zij is, daar kunnen we alleen maar naar gissen. Wat we wel weten van de mysterieuze kunstenaar, is dat wat hij maakt miljoenen waard is. En dat zijn werken altijd 'ineens' ergens opduiken. Vaak levert Banksy kritiek levert op actuele onderwerpen, maar zijn laatste muurschuldering lijkt om iets anders te gaan. De rode rozen die het meisje de lucht in schiet, zouden wel eens een verwijzing naar Valentijnsdag kunnen zijn. Hoe romantisch.

Hints

Zeker weten doe je het nooit, want Banksy signeert zijn kunst niet. Maar het heeft er alle schijn van dat het wel van hem komt. Het heeft die typische stijl, vaak (maar lang niet altijd) in zwartwit met wat rood. Het heeft verdomd veel weg van het wereldberoemde There Is Always Hope, een meisje met een ballon, dat Banksy in 2007 maakte. En oja, Banksy groeide (waarschijnlijk) zelf op in Bristol. Zijn dit genoeg hints?

Banksy Bristol flowers bloemen

Verjaardagscadeau

Kelly Woodruff woont in het gebouw, dat in het holst van de nacht beschilderd moet zijn. Ze kreeg 's ochtends lucht van het kunstwerk doordat ze in een foto getagd werd op Facebook, waarbij iemand vroeg: is dit jullie huis? 'We waren superenthousiast natuurlijk', vertelt ze aan Britse krant The Guardian. 'Mijn vader is vandaag jarig, dus het is een geweldig verjaarscadeau.' De familie is hard bezig uit te vogelen hoe ze het werk het best bewaard kan blijven, zodat zoveel mogelijk mensen er van kunnen genieten.

Bristol Somali Community Association 1581674998

Anderen lazen ook: Nieuwe Banksy's opgedoken in Parijs

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden